Sosyal Bilgiler

ATATÜRK'Ü ANLAMAK ETKİNLİĞİ

 

2009 yılından bu yana 8. sınıf öğrencilerimizle Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sürecinde gittiği yolları takip ederek her yıl bir mekana gezi düzenlenmektedir. Ayak izlerini takip ettiğimiz Ata’mızın eğitim yaşantısının geçtiği İstanbul- Batı Cephesi Savaş alanları olan İnönü- Eskişehir- Sakarya- Kütahya- Dumlupınar ve kongrelerin olduğu Sivas- Amasya- Havza- Samsun- meclis çalışmalarını gerçekleştirdiği Ankara’da çeşitli geziler düzenlenmiştir. Öğrenciler gittikleri şehirlerde video çekimleri yaparak bu videoları akranlarıyla paylaşmak üzere belgesel sunum hazırlarlar. Mayıs ayında da tüm çalışmalar, diğer seviyelerdeki öğrencilerle Atatürk'ü Anlamak etkinliğinde paylaşılır.

 

 

 

 

GEZİLER

 

Yıl boyunca yapılacak geziler, her seviyede öğretim yılı başında planlanmaktadır. Düzenlenen geziler, öğrencilerin öğrenim yaşantılarında kalıcı anılar bırakmakta, çevrelerine ve ülkelerine karşı farkındalıklarının artmasına katkı sağlamaktadır.
Sosyal Bilgiler Dersi kapsamında;  5, 6, 7 ve 8. sınıflarda müfredata uygun olan bir konuda sınıf gezileri yapılmaktadır. Öğrencilerimizin derste işlenen bir konuyu gittikleri mekanda uygulama yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Müfredat içerisinde yer alan Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi, İnönü Savaş alanları, Selçuklu ve Osmanlı Devletine ait eserlerin yer aldığı Ankara dışı mekanlara da geziler düzenlenmektedir. Yapılan bu gezilerden elde edilen çalışmalar ve etkinlikler daha sonra ders materyali olarak kullanılmaktadır.  

 

 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA (STK) ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında  5. sınıf öğrencilerimizin etkin vatandaşlığın ne olduğunu daha iyi kavrayabilmeleri ,  Sivil Toplum Kuruluşları'nın faaliyetlerini daha yakından tanımaları, amaçlarını anlamaları  için   mayıs  ayında  STK çalışanları (Tüketici Hakları Derneği, SERÇEV, Bilişim Derneği, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, TEMA ve Türk Zeka Vakfı) okulumuza davet edilmektedir. Gönüllülük esasına göre oluşturulan karma sınıflar,   STK çalışanlarıyla bir araya getirilerek  sınıf içi ve sınıf dışı çalışmalar yaparak  empati, drama, afiş hazırlama gibi farklı  etkinlikler gerçekleştirmektedirler. 


ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları : Güzelbahçe yelki mevki 2482. Sokak no:2 Güzelbahçe/İZMİR

0 850 532 1989 info@odtugvo.k12.tr

2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari Designed by Activate

Yukarı.