İNGİLİZCE

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ANKARA ORTAOKULU

İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI

 

Ortaokul İngilizce eğitim programımızın temel amacı öğrencilerimize dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi dil becerilerinin yanı sıra eleştirel ve yaratıcı düşünme, problem çözme gibi 21. yüzyıl düşünme becerilerini süreç odaklı, kriter temelli ve yapılandırmacı bir yaklaşımla kazandırmaktır. Bu programla, aynı zamanda, öğrencilerimize yabancı dil öğrenme motivasyonu ve sevgisi aşılanması da amaçlanmaktadır. Bağımsız bireyler olarak yetiştirmeyi görev edindiğimiz öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişimi üzerinde de önemle durulmaktadır.

 

Öğrencilerimizin derse aktif katılımları önemli olduğundan uygulamalarımızda ikili çalışmalara ve grup çalışmalarına öncelikle yer verilmektedir. Ayrıca, hedef konuyu öğrencilerimize daha etkili bir şekilde sunmak ve kazandırmak amacıyla sınıf içinde canlandırmalara, sunumlara ve iletişimsel dil öğretme-öğrenme yaklaşımında kullanılan diğer aktivitelere yer verilmektedir. Tüm seviyelerde, öğrencilerimizin dil ve düşünme becerilerine katkıda bulunması amacıyla eğitim programımızın önemli bir parçası olan İngilizce edebi eserlerin incelenmesi (roman, kısa hikaye, şiir) ve düzenli kütüphane ziyaretleri yoluyla, öğrencilerimiz İngilizce kitap okumaya ve eleştirel düşünmeye teşvik edilmektedir.

 

Ortaokulda tüm seviyelerde 10 saat İngilizce öğretimi yapılmaktadır. Programımız, Türk öğretmenlerimiz ve ana dili İngilizce olan öğretmenlerimizin işbirliği içinde yürütülmektedir. Bununla birlikte, okulumuza 5. sınıflarda başlayan ve İngilizce derslerinden desteğe gereksinim duyan öğrencilerimiz için oluşturulan sınıflarımızda, hafta içi 15 saat hafta sonu 5 saat ağırlıklı İngilizce programı uygulanmaktadır.

 

Öğrencilerin akademik gelişimleri, öğrenim sürecinde de olduğu gibi kriter temelli ve süreç odaklı bir yaklaşımla izlenmektedir. Yıl boyunca öğrencilerimizin temel dil becerileri farklı ölçme araçlarıyla (yazılı sınavlar, dilbilgisi ve kelime bilgisini ölçen quizler, konuşma performanslarını ölçen performans değerlendirme sınavları, ders içi etkinliklere katılım puanı, portfolyo çalışması ve  proje ödevleri) değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeler, öğrencilerimizin dil becerilerinin gelişimini yakından takip etmek ve onlara süreç boyunca geri dönüt vererek yönlendirmede bulunmak amacıyla sık aralıklarla yapılmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği gereği 8. Sınıf öğrencilerimizin gireceği Hazırlık Yeterlilik Sınavları, Lise Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. 8. sınıf boyunca öğrencilerimizin lise hazırbulunuşluk düzeylerini yakından izlemek amacıyla program dahilinde sık aralıklarla yazılı ve sözlü etkinliklerin yanı sıra, yazılı ve sözlü deneme sınavları uygulanmaktadır. Bu değerlendirmeler sonucunda desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen öğrencilerimiz içinse etüt dersleri düzenlenmektedir.

 

 

 

ETKİNLİKLER, PROJELER VE KULÜPLER

JMUN Kulübü

JMUN kulübü, her sene 7.ve 8. sınıf Ortaokul öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen Birleşmiş Milletlerin bir simülasyonudur. JMUN kapsamında, temsili ülke delegeleri olarak görev alan Ortaokul öğrencilerimiz konferanslarda dünya sorunlarını çözmeye yönelik süreçlerde rol alırlar. Çeşitli ana başlıklar altında düzenlenen ulusal ve uluslararası konferanslarda öğrenciler belirli ülke delegeleri olarak çeşitli komitelerde temsil ettikleri ülkeler adına münazaralara katılırlar, sorunlara çözüm önerileri sunarlar ve konferans sonunda alınan kararları kararnameler hazırlayarak yazıya dökerler.

 

İngilizce Drama

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine ortam hazırlamanın yanı sıra fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmelerini hedefleyen eğitim felsefemiz doğrultusunda sosyal, sanatla barışık, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyeti destekleyen okulumuzda öğrencilerimize İngilizce tiyatro etkinliğimizle, öğrendikleri dili eğlenerek ve yaşayarak kullanma fırsatı bulmalarına fırsat tanınmaktadır. Ayrıca tüm yıl boyunca çalıştıkları oyunu sene sonunda sahneleyerek  velileri ve öğretmenleriyle paylaşılmaktadır.

Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projeleri: “Motivation by Innovation”

Okulumuz Danimarka, Portekiz, Slovakya ve Polonya ile Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından onaylanan Erasmus+ Projesinin 2. yılında çalışmalarına devam etmektedir. 2016-2019 yılları arasında yürütülecek olan ve hayat boyu öğrenmenin öneminin vurgulandığı projede; farklı ülkelerdeki deneyimlerin, öğretim tekniklerinin ve yenilikçi yaklaşımların paylaşılması, Bilişim Teknolojilerinin eğitime kattığı yenilikleri temele alarak hem öğrenci hem de öğretmenlerimizin uluslararası düzeyde kültürel ve akademik olarak gelişiminin sağlanması hedeflenmektedir.

Destination Imagination

Destination Imagination, kar amacı gütmeyen gönüllülerin liderliğinde ilerleyen ve her yıl  öğrencilerimizi yeni nesil yenilikçiler ve liderler olmaya teşvik eden bir kuruluştur. Destination Imagination kulübünde,  öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kullanarak yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaları ve olaylara farklı bakış açıları geliştirmeleri hedeflenir. STEM (science, technology, engineering and math) bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik, sanat ve toplum hizmeti öğrenimini bir araya getirirken öğrencilerin takımlarında eğlenmelerine, risk almalarına, odaklanmalarına ve zorluklarla baş etmelerine teşvik eder. Katılımcılar sabır, esneklik, etik, başkalarına ve fikirlerine saygı ve işbirliğine dayalı problem çözme sürecini öğrenirler. Her yıl Destination Imagination Türkiye tarafından düzenlenen turnuvalarda takımlar, çözümlerini sergilerler.

 

My Schools Network

Okulumuzun 2015-2016 eğitim-öğretim yılında My Schools Network adlı uluslararası platforma dahil olmuş ve NHL University of Applied Sciences öğretim elemanları Ron Barendsen ve Rolien Bos-Wierda okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize projeyi tanıtmışlardır. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Ron Barendsen ve Rolien Bos-Wierda okulumuzu tekrar ziyaret ederek sistemdeki yenilikleri anlatıp, öğrencilerimizle sohbet edip, ortak çalışmalardan duydukları heyecanı paylaşmışlar ve öğrencilerimize düzenlenen yarışmalarda kazandıkları ödülleri vermişlerdir. Öğrencilerimizin iki yıldır etkin bir şekilde kullandığı ve birçok başarıya imza attığı My Schools Network adlı uluslararası platform 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da okulumuz 6.sınıf öğrencileri tarafından kullanılacaktır.

Geleceğin Problemlerini Çözme Projesi

Bu projenin temel amacı öğrencilerin bilimsel ve analitik düşünme süreçlerini kullanarak gelecekte insanlık ve dünya için problem teşkil edebilecek sorunlara çözümler üretmesidir. Proje, 5. ve 6. öğrencilerimizin katılımıyla yürütülmektedir.

 

İngilizce Kitap Okuma

Kitap okuma alışkanlığın kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız kapsamında, tüm seviyelerde, öğrencilerimizin dil seviyelerine ve yaşlarına uygun olarak seçtiğimiz edebi eserlerin okunmasına ve eleştirel düşünce yoluyla yorumlanmasına yönelik projeler ve etkinlikler yürütülmektedir.

 


ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okulları : Güzelbahçe yelki mevki 2482. Sokak no:2 Güzelbahçe/İZMİR

0 850 532 1989 info@odtugvo.k12.tr

2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari Designed by Activate

Yukarı.