Beden Eğitimi
Ana sınıflarımızda, Beden Eğitimi Zümresi olarak amacımız; geleceğin sağlıklı gençlerini eksiksiz bir altyapı desteği ve zengin materyallerle tasarlanmış spor alanlarımızda, temel hareket becerileri ile donatmaktır. Psikomotor gelişimin temellerinden olan ve öğrencilerimizin günlük hayatlarında sıklıkla kullandıkları koordinatif beceri gelişimi, dersimizin önde gelen kazanımıdır. Ayrıca, disiplinler arası işbirliği ile yer değiştirme, nesne kontrolü ve denge becerileri, ana sınıflarında görev yapan öğretmenlerimizin ders konularıyla paralel işlenerek öğrenme hedeflerimiz gerçekleştirilmektedir.
Görsel Sanatlar
Sanat eğitimi yoluyla; öğrencilerimizin, temel resim tekniklerini uygularken, gelişim özellikleri doğrultusunda kendilerini keşfetmelerine fırsat veren ortamlar sağlamak temel hedefimizdir. Bu sayede, öğrencilerimizin çağın gereği olan bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarına yardımcı olunmaktadır. Öğrencilerimizin Görsel Sanatlar dersinde oluşturdukları ürünler farklı ortamlarda sergilemektedir.
Hareket Eğitimi ve Dans
Hareket Eğitimi ve Dans Dersinde öğrencilerimiz bir yıl boyunca ritim ve müzik eşliğinde çalışacaklardır. Öğrencilerimize fiziksel gelişimlerinin yanı sıra; ritim duygusu kazandırmak, koordinatif beceri eğitimi ile grup içerisinde kendilerini ifade edebildikleri ortamlar oluşturmak hedeflenmektedir. Ayrıca, dans yoluyla, sosyal yönlerini ve özgüvenlerini ön plana çıkararak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır
Müzik
Çalışmalarımızın temelini ORFF tekniği oluşturmaktadır. Derslerimizde, öğrencilerimiz; müzik aletleri ile tanışıp, yaratıcı drama çalışmaları, tekerlemeler, şarkılar, masal ve oyunlar yoluyla müziği yaşayarak öğrenirler.
Satranç
Öğrencilerimiz derin bir düşünme becerisini geliştirmeye, satranç oyunu ekseninde giriş yaparlar; satranç tahtası üzerindeki yönleri, taşların hareketleri, özel durumları ve becerilerini öğrenirler. Sonraki düzeyde temel ve ileri düzey strateji geliştirme becerileri kazanır, oyun oynayarak düşünmeyi gerçekleştirirler.
Seramik
Öğrencilerimiz, Seramik dersinde; şekillendirmesi en kolay malzeme olan kille, üç boyutlu dünyaya keyifle adım atacaklar, hayal ettiklerini somut bir biçimde ifade etmeyi öğreneceklerdir.
Seramik çalışmaları, hem zihinsel hem de bedensel gelişime katkı sağlar;
bir yanda, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirebilmeleri, duygu ve düşüncelerini değişik malzemelerle ifade edebilmeleri, düşüncelerini bir eser yaratmak üzerinde yoğunlaştırabilmeleri ve bundan mutluluk duymaları amaçlanırken diğer yanda, el - göz koordinasyonunun ve parmak kaslarının gelişimi hedeflenir.
Öğrencilerimizin yıl içerisinde oluşturdukları ürünler seramik fırınında pişirilip renklendirilir, okulumuz koridorlarında ve sergi salonumuzda sergilenir.
Drama
Yaratıcı drama dersinde amacımız; çocukların yaşatılarından yola çıkarak, bir amacı ya da düşünceyi doğaçlama, rol oynama gibi tekniklerden yararlanarak canlandırmaktır. Çocuklar yaratıcı drama dersi ile Yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlama, eleştirel düşünme yeteneği geliştirme, problem çözme becerilerini geliştirme,dil becerilerini geliştirme, grup planlaması, grupla karar verme, yeni çözümler üretme yeteneği geliştirme, empati becerisi geliştirme gibi kazanımlar elde eder.
İNGİLİZCE ÖĞRETİM PROGRAMI
İlkokul İngilizce öğretim programımız, ana sınıfından 4. sınıfın sonuna kadar sarmal bir yapıda ilerlemekte ve öğrencilerimize yabancı dil öğrenme motivasyonu ve sevgisi aşılanmasını amaçlanmaktadır. Öğrencilerin sürece daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, öğrenme-öğretme sürecinde gerçekleştirilen tüm etkinliklerde, öğrencilerin ilgi alanları, gelişimsel özellikleri, bireysel farklılıkları ve öğrenme stilleri göz önünde bulundurulmuştur. Bütün seviyelerde, yaparak - yaşayarak öğrenme ilkesinden hareketle öğrencilerin derse etkin katılımı desteklenmektedir. Öğrencilerin dili eğlenerek, yaparak ve yaşayarak edinmeleri, kuralları kendilerinin keşfetmeleri ile dil kullanımının daha etkin kılınması hedeflenmektedir.
Dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi dil becerilerinin yanı sıra eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini hedefleyen öğretim programımız tasarlanırken, Avrupa Ortak Başvuru Metninin A2 düzeyi için bütüncül basamakta belirlediği kazanımlar ve
“Global Scale of English” ölçümleme sistemindeki skala göz önünde bulundurulmuştur.
Ana sınıflarımızdan itibaren İngilizce öğretimi biri Türk, biri yabancı uyruklu olmak üzere iki öğretmenle sürdürülmektedir. Bütün derslerde, öğrendikleri dilin kültürünü tanımalarının yanı sıra iletişim becerilerini de en üst düzeyde geliştirmelerine olanak sağlanmaktadır. Programımızda İngilizce edebi metinlerin (şiir, kısa hikaye) önemli bir yer tutmasının nedeni, öğrencilerimizi İngilizce kitap okumaya ve eleştirel düşünmeye teşvik etmektir. Ayrıca, 2. sınıftan itibaren bütün seviyelerde kitap okumayı eğlenceli hale getiren, kitap okuma sevgisini kazandırmayı amaçlayan öğretim yazılımları kullanılmaktadır.
Yıl boyunca öğrencilerimizin gelişimleri süreç odaklı bir yaklaşımla, bireysel olarak izlenmektedir. Çeşitli ölçme araçları (portfolyo, quiz, proje vb.) kullanılarak yapılan değerlendirmelerdeki temel amaç, öğrencilerimizin dil becerilerinin gelişimlerini yakından izlemek ve geri bildirimler yoluyla başarılarını artırmaktır. Düzenli aralıklarla ana, 1, 2 ve 3. sınıflarımızdaki öğrencilerimize, tüm becerilere yönelik gelişimlerini yansıtan karneler verilmektedir. 4. sınıflarımızda ise yazılı sınav notlarını ve sözlü notlarını gösteren e-okul karneleri verilmektedir.
ETKİNLİKLER
İngilizce Drama
Öğrencilerimizi sosyal, sanatla barışık, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamayı hedeflemekteyiz. İngilizce tiyatro etkinliğimizle, öğrendikleri dili eğlenerek ve yaşayarak kullanmalarına fırsat tanınmaktadır. Ayrıca tüm yıl boyunca çalıştıkları oyun sene sonunda sahnelenerek, veliler, öğretmenler ve arkadaşlarıyla paylaşılmaktadır.
Yazma Yarışması (Writing Competition)
Öğrencilerimizin verilen konular ile ilgili araştırma yapıp, yeni öğrendikleri yapı ve sözcükleri de kullanarak yaratıcı yazma becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.
Scavenger Hunt
Öğrencilerimize 21. Yüzyıl becerilerinden biri olan araştırma becerilerini geliştirebilmeleri için çeşitli web sitelerinden yararlanarak araştırma yapmaları, işlenen konuyla ilgili gerekli bilgileri toplamaları ve bu bilgileri kısa sunumlar halinde diğer arkadaşlarıyla paylaşmaları için fırsat sunulmaktadır.
Matematik Yarışması (Math Competition)
Okulumuzda öğrencilerimize İngilizce’yi diğer derslerde de kullanmalarına fırsat sunulmaktadır. Yarışma için hazırlanan matematik soruları, öğrencilerimizin hem matematik dersine karşı tutumlarına, hem de dil becerilerini geliştirmelerine olumlu katkı sağlamaktadır.
E- dergi (Junior Pens)
Öğrencilerimiz öğretmenleriyle beraber belirledikleri ve kendi seçtikleri konularda, web’de okul magazini çıkarmak için çalışmalar yapmaktadırlar. Sene sonunda bu e-dergimiz okul portalımızda sergilenmektedir.
Bilmece Yarışması (Brain Tickler)
Düzenlenen bilmece yarışmasında, öğrencilerimize eğlenerek öğrenebildikleri, beyin jimnastiği yaparak sözcük bilgilerini geliştirebildikleri, hayal gücü ve düşünme becerilerini kullanabildikleri ortamlar hazırlanmaktadır. Sözcük oyunları ve zeka sorularıyla öğrencilerimize eğlenerek öğrenme etkinliğine katılma fırsatı sunulmaktadır.
Yıl Sonu Gösterileri
Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz yıl sonunda, dersliklerde, hem öğrendikleri şarkıları, hem de kısa drama gösterilerini ailelerine sunma fırsatı bulmaktadırlar.