Müzik

MÜZİK EĞİTİMİ

Müzik eğitimi etkinliklerimiz bireysel ve toplu olmak üzere tüm orkestra çalgılarını ve ses eğitimini kapsar. Bu bağlamda etkinliklerimiz aşağıdaki gibidir.

 

Okul Konserleri

Amaç, öğrencilerimizin çalgı ve ses eğitimi ile elde etmiş oldukları müziksel becerilerini senfonik orkestra, nefesli sazlar orkestrası, okul çok sesli korosu ve solo çalışmalarını içeren dinletiler yolu ile okul evreninde paylaşımda bulunarak, kendilerini sanat yolu ile ifade etmek ve kendilerini gerçekleştirmek yolunda katkıda bulunmaktadır.

 

Ulusal Festival ve Yarışmalar

Amaç, koro ,orkestra ve bireysel müzik çalışmalarını ulusal platformlarda seslendirerek kendi evreni dışında paylaşım ve etkinlikler yoluyla yeni kazanım ve deneyimler edinerek birlikte iş yapma ve birlikte başarma yetkinliğine katkıda bulunmaktır.

 

Uluslararası Festival ve Yarışmalar

Amaç, ulusal ölçekte edindiğimiz müziksel kazanımlarımızı uluslararası etkinliklerde evrensel müzik ölçütlerinde seslendirerek müzik çalışmalarımızın niteliğini artırmak ve yeni deneyimlerle sürdürülebilir bir birlikte başarma yetkinliğini okulumuz öğrencilerine  kazandırmaktır.

RESİM SERGİSİ

 Karakalem, tuval üzerine akrilik,yağlıboya, linol-ağaç baskı, suluboya ve karışık teknik uygulamalarından oluşan öğrenci resimleri yıl sonunda “Plastik Sanatlar Sergisi” adı altında kültür merkezinde gerçekleştirilmektedir. Sergi, büyük bir emekle ürettikleri eserlerini paylaşma fırsatı sunmakla birlikte öğrencilerimizin sanatla daha sıkı bir bağ kurmaları yönünde motivasyonlarını artırmayı amaçlamaktadır.

 

Resim Heykel Çalıştayı

Ressam Enis Aktaş, Akdoğan Topaçlıoğlu, Raşit Altun, heykeltraş Necmettin Yağcı ve Azimet Karaman’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Resim ve Heykel Çalıştayı sanat ve sanatçıyı öğrencilerimizle buluşturmak, yaratı sürecine tanık olmakla birlikte katılımlarını sağlamayı amaçlamaktadır.

 

Sanat Kampı

Proje,  sanat ve yaratma sürecini klasik kapalı atölye ortamından açık alanlara, doğaya taşıyarak öğrencilerin  özgün ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Kamp bölgesinde yer alan tarihi kalıntılar arasında kurulan atölyelerde her öğrenci kendi konusunu ve bakış açısını belirlemesi yönünde teşvik edilir.Plastik sanatlar ve tarih gibi iki farklı disiplinin birlikte yürüttüğü proje öğrencilere farklı deneyimler kazandırmaktadır.

 

Gezi

Sergi gezilerimiz öğrencilerimizin yaşadıkları şehirde gerçekleşen sanat organizasyonlarının farkına varırken yeni sanatçılar ve eserleriyle tanışmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

 


Üniversiteler Mahallesi Ihsan Dogramaci Bulvari No:5 06800 ODTÜ - Çankaya / ANKARA

+90 312 210 1182 (PBX) FAX +90 312 210 1435 info@testodtuweb.activate.com.tr

2019 ODTÜ Gelistirme Vakfi Okullari Designed by Activate

Yukarı.